Életstílus

2017.06.22. 12:32

George Clooney és társai 1 milliárd dollárt kapnak tequilacégükért

Az újdonsült tulajdonos szerint az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe.

Egymilliárd dollárért vásárolja meg a Diageo brit szeszesitalgyártó cég a Casamigos tequilavállalatot, amelynek George Clooney az egyik társalapítója.


"Ha négy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi tőlünk, hogy lesz-e valaha egy egymilliárd dollárt érő cégünk, nem hiszem, hogy igennel feleltünk volna" - idézte az Oscar-díjas amerikai színész és rendező közleményét az amerikai média.

 A londoni székhelyű Diageo, amely egyebek között a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness márkák tulajdonosa, első körben 700 millió dollárt fizet a Casamigosért, majd tíz év alatt további 300 millió dollárt fizet ki, amennyiben a befektetése megtérülni látszik.


Clooney 2013-ban alapított a tequilacéget barátjával, Rande Gerberrel - aki nem mellesleg Cindy Crawford férje -, valamint Mike Meldman üzletemberrel.


A színész és Gerber többször is szerepelt a Casamigos reklámjaiban. A Diageo szerint az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe.


Az eladási procedúra várhatóan az év második felében zárul.  

Címkék#Lilla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!