Életstílus

2017.05.24. 12:32

Magyar világító virágokat díjazott a designszakma

A magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék az egész világon.

Idén tavasszal óriási sikert értek el az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi design versenyen, az A' Design Award-on  a Kun Richárd, a viaFlora Csoport projektvezetője által megalkotott világító virágok. A különleges növények flAVATAR fantázianéven kaphatóak idehaza is. A védjegy oltalom alatt álló, hazai növénykülönlegesség bronz díjat kapott a világ legjobb világító design-nal rendelkező termékeit rangsoroló kategóriában.

 

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi design versenyre, az A' Design Award & Competition-re idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában. Ennek a folyamatnak a végén a Lighting Design projektek közt jelölt flAVATAR a bronz díjat kapta meg.

Ez azt jelenti, hogy a magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék az egész világon.

 

A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció. Főleg amiatt, hogy ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Egy olyan új típusú virág, mint a flAVATAR, viszont többek közt akkor tud igazán érvényesülni a piacon, ha díjakat, elismeréseket kap. Az A' Design Award óriási elismerés a számunkra, amellyel példát is mutathatunk a virágszakmának, miután a flAVATAR fejlesztésekor maximálisan figyelembe vettük a természet szabályait és olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, amely a környezetünket gazdagítja

– hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.

 

A szakember hozzátette reméli, hogy az A' Design Award hozzásegíti a viaFlora Csoportot ahhoz, hogy a világító virágokat még több helyen hozzák forgalomba. A flAVATAR jelenleg a magyar piac mellett számos európai és az unión kívüli országban is kapható. 

Kun Richárd, a viaFlora Csoport projektvezetője által megalkotott világító virágok.

A flAVATAR-ról:

Sikerült olyan száz százalékban növényi eredetű, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérletezni, amellyel ha kezelik a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék, fehér, vagy piros színben világítanak közvetlen feltöltődés után, majd egyöntetű tejfehér fényben órákon keresztül.

A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető. Többek között a rózsa, az orchidea, a pálma, a kaktuszok, a szegfű, vagy a krizantém is képes, a felületére felvitt elegy révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben.

Címkék#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában