Életstílus

2017.04.22. 16:54

Jordán Tamást rendezi Szombathelyen Alföldi

A Volpone bemutatójára készülnek a Vas megyei teátrumban.

Két év után - akkor a Makrancos Katát dirigálta -, május közepén új Alföldi-premier lesz a szombathelyi WSSZ-ben: érkezik a Shakespeare-kortárs Ben Jonson, és az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb vígjátéka, a Volpone vagy a pénz komédiája - adta hírül a nyugat.hu.


A főszerepet Jordán Tamás játssza, benne lesz a csapatban Bányai Kelemen Barna, Szabó Tibor, Hartai Petra, Szerémi Zoltán, Balogh János, Kálmánchelyi Zoltán és Endrődy Krisztián is. Vendégként Szombathelyen játszik Csankó Zoltán, akiről a lap megemlíti, hogy annak idején épp Alföldi rúgott ki a Nemzetiből. Most először csinálnak együtt színházat.

Nézzen a próbáról képeket itt!

Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje "barátait", akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. Volpone szolgája, Mosca, mindenben segíti-szolgálja szélhámos gazdáját: a féltékeny férjet rászedi, hogy saját maga tessékelje féltve őrzött feleségét a haldokló ágyába, meggyőzi az apát, hogy az örökségét ne édesfiára, hanem Volponéra ruházza át. A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone - a nagy róka, Moska - a légy, Corbaccio - a varjú, Corvino - a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik...


Szereplők:

Volpone/Jordán Tamás

Mosca/Bányai Kelemen Barna

Voltore/Szabó Tibor

Corvino/Csankó Zoltán

Colombina/Hartai Petra

Canina/Bánfalvi Eszter

Corbaccio/Szerémi Zoltán

Leone/Balogh János

Bíró/Kálmánchelyi Zoltán

Tiszt/Endrődy Krisztián


Magyar szöveg: Spiró György

Dramaturg: Alföldi Róbert

Díszlet- és jelmeztervező: Kálmán Eszter

Kellékes: Móri Csaba, Varga Máté

Súgó: Jenei Ágnes

Ügyelő: Győrváry Eszter

Rendezőasszisztens: Balogh Lívia

Rendező: Alföldi Róbert


Bemutató: 2017. május 12. 19 óra, Nagyszínpad

Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!