Életstílus

2017.04.24. 19:52

14 másodperccel nyert aranyat a 101 éves futó

Az éltes atléta mindössze nyolc éve, 93 évesen kezdett sportolni, azóta már 17 aranyérmet nyert.

Százegy évesen nyert aranyérmet az indiai Man Kaur száz méteren hétfőn az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyen.


A sportoló egy perc 14 másodperc alatt ért célba, bár a vége felé a sprint inkább nyugodt sétává változott, az aranyérem mégis őt illette, mivel a százévesek és annál idősebbek korcsoportjából egyetlen nőként indult a távon.

 

"Jól szórakoztam és szerencsém is volt. Szeretnék még versenyezi" - nyilatkozott az indiai nő a győzelem után.


Az éltes atléta mindössze nyolc éve, 93 évesen kezdett sportolni, azóta már 17 aranyérmet nyert. A World Masters Games elnöke, Jennah Wootten szerint az indiai aranyérmes tökéletesen megtestesíti a játékok filozófiáját, amely szerint a sport mindenkié.


Kaur aktív élete és sportszeretete mindenki számára inspiráló lehet. Ugyan a sprinttávon egyedül állt a rajthoz, mégsem Kaur az egyetlen száz fölötti sportoló a rendezvényen.

A 106 éves japán Mijazaki Hidekicsi tartja a százméteres futás rekordját 29,83 másodperccel a férfiak között.

A 105 éves francia Robert Marchand januárban állította fel saját korosztálya egyórás kerékpározási csúcsát: 22,5 kilométert sikerült megtennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!