Életstílus

2017.03.07. 11:23

Három százéves ünnepelte együtt a hosszú életet

A százéves Lucille Price, a 101 éves Sophia Smith és a 102 éves Grace-Marie Baker egy brooklyni idősotthon lakói.

Három százon túli nő ünnepelte együtt hétfőn a hosszú életet egy brooklyni idősotthonban barátai és családtagjai körében.

A százéves Lucille Price, a 101 éves Sophia Smith és a 102 éves Grace-Marie Baker a Crown Heights Idősgondozó és Rehabilitációs Központ lakói. A hétfői ünnepségen, amelyre mintegy ötvenen gyűltek össze, együtt vágták fel a tortát.

"Az életet ünnepeljük és egy ünnep folyamatosságát az életünkben" - mondta el Claudia Titus, az intézmény programjainak igazgatója a három matróna számára rendezett összejövetelen. A parti apropója nem egy születésnap volt, a százon túliak hosszú életét akarták megünnepelni.

Az ünnepeltek saját receptjeiket is megosztották a jelenlévőkkel a hosszú élet titkáról. A Guyanából származó Smith százévesen lett az otthon lakója és még mindig eljár a templomba. Szerinte a kulcs a csirkehúsleves. A brooklyni Baker pedig, aki szeret főzni, festeni és múzeumba járni, úgy vélte, Isten ajándéka a hosszú élet, aki mindig vigyáz rá, és bár sokszor volt beteg, még nem szólította magához.

A szintén Guyanában született Price viszont arról beszélt, hogy teljesen hétköznapi életet élt, úgy, ahogy bárki más, és sohasem foglalkozott különösebben azzal, hogy mit ehet és mit nem. A 2005 óta a gondozó otthonban élő Price-nak 20 unokája és 35 dédunokája van.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában