Életstílus

2017.03.02. 16:52

Brüsszel egyre fiatalabb

Lakosságszámának stabil növekedése mellett Brüsszel egyre fiatalabb, lakosságának átlagéletkora 37,35 év - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

A napilap a belga statisztikai hivatal (IBSA) adataira hivatkozva közölte, hasonló eredményt legutóbb 1991-ben 

rögzítettek, amikor a belga főváros lakosainak átlagéletkora 39,45 év volt. 


A kutatások szerint az eredmény több tényezőnek köszönhető. A 90-es években a fiatalok kiköltözésével az agglomerációba a város elöregedett. A folyamat azonban a 2000-es évek elején megfordult. Az idősebb nemzedék számának csökkenése miatt egyre kedvezőbb lakásárak visszavonzották a gyermekes családokat. A felmérések szerint a következő években a lakosság átlagéletkorának további csökkenése várható, amelyet a bevándorlás mellett a nemzetközi intézmények dolgozói is kedvezően befolyásolhatnak - tették hozzá. 


A statisztikai hivatal adatai szerint a mintegy 1,2 millió lakosú Brüsszel és a Brüsszeli régió polgárainak enyhe többségét, 51,2 százalékát a 25-30 közötti és kisebb mértékben a 70 év feletti nők alkotják. A brüsszeli férfiak legtöbbje 35 és 50 év közötti. 


A városban lakók várható élettartama a nők esetében 83 év, amíg a férfiak estében 78 évre tehető. A főváros lakosságának száma 2006 és 2016 között 17 százalékkal emelkedett, csak 2015-ben mintegy 18 ezer születést regisztráltak. 

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában