Életstílus

2017.01.21. 14:03

Egy új szelfizős app lenyúlja minden adatát

Erre érdemes odafigyelni! Bármennyire jópofa képeket csinál a Meitu, érdemes rá odafigyelni, hogy ne adjuk neki hozzáférést több személyes adatunkhoz, mint amennyihez okvetlenül szükséges.

Sikert sikerre halmoz egy kínai alkalmazás, a Meitu. A Snapchat arcfiltereire emlékeztető maszkokat használó Meitu Kínában már eddig is népszerű volt, de a nemzetközi áttörésre mostanáig kellett várni. A közösségi oldalakat mostanra elborították a Meituval készült szelfik.


A napokban több szaklap is megírta, hogy érdemes óvatosan közelíteni a Meituhoz. Az IT Café cikke részletezi, hogy az alkalmazás rengeteg adatot kér és kap meg a felhasználójától. Egy biztonsági szakember szerint ráadásul több gyanús kódrészlet is van a programban - írja az Index.hu.


Ezek a szoftverek valójában az adatgyűjtés miatt készülnek, mert az így nyert információk igen értékesek: sok millió dollárt lehet keresni ilyen adatbázisok piacra dobásával.


A Meituval is ez a helyzet. A szakértők szerint az alkalmazás nemcsak olyan infókhoz kér hozzáférést, melyek elfogadhatóak – kamera, képek, tárhely, egyes internetes kapcsolatok –, hanem ezeken jóval túlterjeszkedik. A Meitu elkéri a felhasználó tartózkodási helyének koordinátáit, a telefonszámot, a hangbeállításokat, és a telefonon telepített alkalmazások beállításait is – és még sok minden mást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!