Életstílus

2016.12.09. 22:24

Itt a szívszorító levelet író nyolcéves Alex története

Sokan kételkednek benne, hogy valóban egy fiúcska írta-e a Jézuskának szóló szomorú levelet. Pedig igaz a történet, a netes hírverés ugyanakkor irigyeket is hozott a családnak...

Mi is megosztottuk azt a levelet, amiben egy Alex nevű fiúcska arra kéri a Jézuskát, hogy karácsonyra meleget, kenyeret, tejet és esetleg vajat hozzon neki. Egy alapítvány oldalán találtunk bővebb információkat a kisfiúval kapcsolatban, azonban sok olvasónk kételkedett abban, hogy a történet valós, szerintük átverésről van szó. Tény, hogy sokszor nem árt fenntartással fogadni a neten terjedő, adományozásra felhívó sztorikat, és alaposan ellenőrizni a hátteret, főként, mielőtt pénzt utal az ember, de ezúttal nem erről van szó.Alex nyilvánosság előtti sztorija december 5-én indult, egy nem nyilvános, és nem is annak szánt facebookos levelezésben. Bruckner Zoltán, a Primus Capital nevű befektetési alap alapító-vezetője megosztott pár fotót a barátaival a családi mikulásozásukról. A kommentek közé aztán egyszer csak beposztolta Alex most már talán százezrek által ismert kézírásos levelét, a következő szöveggel:


Ezt a levelet egy nyolcéves gyerek írta tegnapelőtt. Ez az ötgyerekes Anyuka X-en, ahol novemberben voltunk egy rakománnyal. Gázt feltöltőkártyával vesznek. Tejet ritkán, a hároméves ilyenkor lisztes vizet kap, az hasonlít a tejhez. Gluténallergiás. Ha szeretnétek segíteni Alexéknek, jelezzetek es priviben elküldöm a bankszámlaszámukat. Mindennek jó helye lesz.


Bár a leírt szörnyűségektől felzaklatott Bruckner pár dolgot elírt - nem öt, hanem hat gyerek van a családban, nem Alex allergiás, hanem a húga - a levél nagy hatást gyakorolt a baráti körére. Egymás után érkeztek az újabb és újabb felajánlások Lego-készletekről, gluténmentes élelmiszerekről és pénzről. Ennek a baráti társaságnak ez azért nem volt teljesen szokatlan dolog. Bruckner gimnáziumi osztálytársa, Epres-Madarász Éva ugyanis már hat éve ismeri Alex családját és alkalmanként azóta támogatja is őket, a baráti körrel együtt.

A levél azért néz ki olyan rendesnek, mert iskolai feladatról van szó: a Kisjézusnak írott levél eredetileg fogalmazásfeladat volt.


A család egyébként nem élt mindig ilyen rettenetes sorban - írja a 444. Mindkét szülőnek volt rendes állása, aztán bedőlt a lakáshitelük. X-be az ország másik végéből költöztek, amikor a zsugorodó, iskoláját féltő település olcsó bérű lakhatást ajánlott nagycsaládos beköltözőknek. Később lelépett a férj, a hat gyerekével magára maradt anya pedig egy leépítés miatt elvesztette az állását.


Az egész sztori megmaradt volna az emlegetett baráti körben, ha az egyik ismerős nem posztolta volna ki a levelet publikus felületre december 7-én. Attól kezdve elképesztő tempóban kezdték megosztani az emberek, hogy a család vesztére a falujukban is megszimatolják, hogy róluk van szó. A szerencsétlen családnak - a gyerekek közül többen is betegek, ami azt is megakadályozza, hogy a nagyobbak pénzt tudjanak keresni - így most a szegénység mellett az előre irigykedőkkel is meg kell küzdenie. A 444 tudomása szerint ugyanis azóta a falubeliek hangos gúnyolódásának a céltáblái lettek, vannak, akik szó szerint ott ordibálnak az ablakuk alatt, előre irigyelve azokat a dolgokat, amiket a család szerintük ezek után kapni fog.


Attól is tartanak, hogy a sztori nyilvánossága miatt esetleg megpróbálják elszakítani az anyát a gyerektől, amit egyikük sem szeretne. bár az adományhullám ezen a helyzeten feltehetőleg segíteni fog.


A letaglózó szimpátiahullám arra indította Bruckneréket, hogy alapítványt hozzanak létre az Alexéhez hasonló családok érdemi támogatására, nemcsak anyagiakkal, de tanáccsal is.


Címkék#karácsony
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!