Életstílus

2016.12.08. 19:11

Applikáció lett Ricardo atya ötletéből

A telefonos alkalmazás megmutatja a legközelebbi gyóntatópapot Spanyolországban.

Telefonos alkalmazás mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő gyóntatópapot Spanyolországban. Az applikáció egy katolikus pap ötletéből származik és december 8-tól, a szeplőtelen fogantatás ünnepének napjától érhető el.

Az alkalmazás helymeghatározáson alapul, megmutatja a gyónni vágyóhoz földrajzilag legközelebb található pap elérhetőségét, ami nemcsak a templom lehet, hanem nyilvános közterület is, például egy park vagy egy tér.

Ebben az esetben a feloldozást kereső egy fényképet is kap a telefonjára gyóntatópapról, hogy felismerje a többi ember között. Emellett tájékoztatásul megkapja a pap nevét, születésének és felszentelésének dátumát.

Az alkalmazás megtervezi a gyóntatóhoz vezető legrövidebb útvonalat is.

A Confesar GO nevű applikációval jelenleg mintegy száz pap és néhány püspök, például José Ignacio Munilla, San Sebastian püspöke is elérhető.

Az ötletgazda Ricardo Latorre atya szerint a lényeg, hogy a papok mindig "kéznél legyenek", amikor bárki szükségét érzi a gyónásnak.

Abban is bízik, hogy az alkalmazás révén közvetlenebb lehet a kapcsolatuk a hívekkel, azokkal is, akik nem járnak rendszeresen templomba, és a fiatalok érdeklődését is felkelthetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!