Életstílus

2016.11.14. 07:51

Átússza az Atlanti-óceánt egy angol extrémsportoló

Ben Hopper gyorsúszással tenné meg a 3200 kilométeres utat, naponta akár 12 órát is tölt a vízben.

Az Atlanti-óceán átúszásával készül világrekordot felállítani Ben Hopper angol extrémsportoló, aki vasárnap indult útjára a szenegáli Dakar kikötőjéből - írta a BBC hírportálja.


Ha sikerül úszva megtennie a 3200 kilométeres utat, akkor felállítja az Atlanti-óceán átúszásának első hivatalos világrekordját. A 38 éves hosszútávúszó tervei szerint négy hónap múlva, márciusban éri el az északkelet-brazíliai Natal városának partjait.


Benoit Lecomte francia sportoló volt az első, aki átúszta az Atlanti-óceánt 1998-ban, de a Guinness nem hitelesítette rekordot, így nincs világrekordja ennek a távnak.


Ugyan útközben tengeri viharok és az óceán ragadozói is fenyegetik, Hopper attól tart leginkább, hogy az ő szervezete mond csődöt.


"Az a terv, hogy biztonságosan átkeljek, de a tenger világától nem félek túlságosan. Én lépek be az ő birodalmukba, tehát nekem kell tisztelnem azt. Találkoztam már cápákkal és medúzákkal, eddig még semmi nem tett bennem kárt" - mondta Hopper a BBC-nek.


A sportoló gyorsúszással tenné meg a távot, naponta akár 12 órát is tölt a vízben. Ereje fenntartásához napi 12 ezer kalóriát kell elfogyasztania.


Útján két hajó segíti, a legénység tagjai között orvos, fizioterapeuta és Giunness-munkatárs is van, aki majd hitelesíti a világcsúcsot.


Nigel Taylor-Schofield, az egyik hajó kapitánya indulás előtt elmondta, hogy nem sok "első" maradt a világon, ő pedig segít Bennek, hogy csatlakozhasson "az elsők exkluzív klubjához".


Ben Hopper a teljesítésre készülve 12 ezer kilométert úszott az óceánban és úszómedencében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!