Életstílus

2016.08.15. 15:08

Kerekesszékben kosaraztak Loláék

Sztárok tesztelték az Ability Park érzékenyítő játékait.

Lola, Fenyvesi Zoli, a "Tiszta szívvel" című magyar film főszereplője és Kiss Péter Balázs, a Barátok Közt Petije egy kis időre megtapasztalhatták, hogy milyen érzés vakon végigmenni egy labirintuson vagy bekötött szemmel gólt lőni a WestEnd Tetőteraszán kialakított Ability Parkban. A hírességek paralimpikonjainknak is küldtek egy szívhez szóló videóüzenetet.


- A Suhanj Alapítványnál többször szerveztünk már hasonló érzékenyítő napot, ahol főként kerekesszékes játékokat lehetett kipróbálni. Nagyon érdekes élmény volt most megtapasztalnom azt, hogy milyen érzés, amikor vakon kell végigmenni egy labirintuson, vagy, hogy játsszák az ülőröplabdát. Egy kicsit a kapuba is beálltam és bekötött szemmel próbáltam kivédeni Lola és Peti lövéseit, több-kevesebb sikerrel. Van egy kerekesszékes barátnőm, aki nemrég sajnos elveszítette a látását is. Egy kicsit most megérezhettem, hogy ő mit élhet át nap, mint nap. Nagyon szurkolok a magyar paralimpikonoknak, örülök, hogy végre élőben fogják közvetíteni a versenyeket. Hajrá magyar csapat, hajrá Illés Fanni, veletek vagyunk - buzdítja a parasportolóinkat Fenyvesi Zoli, aki gyakran jár félmaratonokra és maratonokra, épp most is egy ilyen megmérettetésre készül.


Lola is lelkesen tesztelte a különböző érzékenyítő játékokat, kosárra dobott kerekesszékből, ülőröplabdázott és a csörgőfocit is kipróbálta.

- Nagyon jó érzés, hogy részese lehettem ennek a különleges eseménynek, nem mindennapi élmény beülni egy kerekesszékbe és onnan betalálni a kosárpalánkba vagy bekötött szemmel kitalálni egy labirintusból. Az ülőröplabdát is élveztem, a legviccesebb azonban a vakfoci volt, ott örültem, ha párszor eltaláltam a labdát, de Fenyvesi Zoli kitűnően védett vakon. Az Ability Park egy különleges élményt ad, megtapasztalhatod, hogy milyen érzés, ha valamilyen érzékszerved nem működik megfelelően, és hogy tudod ezt helyettesíteni mással. Szerintem fontos, hogy odafigyeljünk a fogyatékkal élő társainkra és közelebb kerüljünk hozzájuk. Ezért is szorítok nagyon a magyar paralimpiai válogatottnak - mondja az énekesnő.


- Nagyon szeretek mozogni, sokféle sportot kipróbáltam, és amikor időm engedi, rendszeresen űzöm is ezeket, hiszen egyrészt a munkám miatt is szükségem van az erőnlétre és én is így érzem jól magam. Örülök, hogy részt vehettem egy ilyen különleges érzékenyítő programon és kipróbálhattam ezeket a speciális játékokat. Furcsa érzés volt beülni egy kerekesszékbe és onnan betalálni a kosárpalánkba, a vaklabirintus pedig kifejezetten érdekes élmény volt számomra. Szuper ötlet, hogy bárki, aki erre jár, megtapasztalhatja, hogy milyen érzés vaknak vagy kerekesszékesnek lenni, ezáltal csökken a távolság az épek és fogyatékkal élők között. Amikor a Barátok Köztben a karakterem, Peti rákos lett, én is testközelből élhettem meg egy olyan helyzetet, amit addig csak távolról láttam. Nagyon drámai volt szemtől szembe állni egy betegséggel, sok dolgot átértékeltem magamban annak köszönhetően, hogy színészként egy ilyen kihívás elé állítottak. Most ugyanezt éreztem, amikor bekötötték a szemem és így kellett kapura lőnöm vagy kitalálnom az útvesztőből - mesél élményeiről Kiss Péter Balázs, a Barátok Közt színésze, aki szintén követi majd a paralimpiai eseményeket, mely szeptember 7-től 18-ig tart.


A WestEnd Sportteraszán kialakított Ability Park augusztus 21-éig minden vasárnap 11 és 18 óra között vár mindenkit különféle érzékenyítő játékokkal. Míg szombatonként 14 és 20 óra között sztáredzők mozgatják meg a sportolni vágyókat.

Címkék#Lilla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!