Életstílus

2016.03.11. 12:58

Ezek a világ legdrágább városai

Ha spórolós nyaralást tervezünk, akkor ne ezekbe a városokba utazzunk.

Az Economist Intelligence Unit minden évben kétszer elkészíti a világ legdrágább és legolcsóbb városainak listáját. Az első tanulmányukat máris közzétették.

Felmérésük szerint a világ legdrágább nyaralása idén Szingapúrban lenne. Őket követi Zürich, Hong Kong, Genf és végül Párizs. Ebben az évben Budapest sem a legdrágább, sem a legolcsóbb top tízes városok közé sem került fel.


Szingapúr drágaságának hátterében az erősödő valuta, a drága tömegközlekedés, illetve az autózás magas költségei állnak. Ahhoz például, hogy valaki saját autóval rendelkezhessen egy olyan speciális igazolásra van szükség, melynek ára közel 60 ezer dollár. De divatos ruhákért is Szingapúrban kell a legtöbbet fizetni, és jól mutatja az elmúlt évtizedben végbement drágulást, hogy míg 10 éve egy palack asztali bor ára 13,25 dollár volt, addig most 25,04 dollár.

A spórolós nyaraláshoz a világ legolcsóbb városainak top tízes összefoglalója. lehet hasznukra. Más kérdés, hogy mennyibe kerülhet eljutni a lista első három helyére Caracasba, Damaszkuszba vagy Újdelhibe.

Címkék#utazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában