Életstílus

2016.02.29. 21:49

155 millióból porolták le Michelangelo Dávid-szobrát

A mintegy öt méter magas monumentális szobrot 2005 óta minden két hónapban tisztítják meg, ami eddig 155 millió forintnyi összegbe került.

Felállványozták hétfőn Firenzében Michelangelo Dávidját, a világ egyik leghíresebb szobrát, hogy leporolják és eltávolítsák róla az egyéb szennyeződéseket.

Az egész napos tisztítást minden két hónapban elvégzik, és a munkát 2005 óta egy amerikai alapítvány, a Friends of Florence végzi, amely eddig 500 ezer eurót (155 millió forint) költött e célra - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A karbantartási szerződést éppen hétfőn hosszabbította meg további egy évvel az amerikai alapítvány és a firenzei Akadémia.

A mintegy öt méter magas monumentális szobrot 1501 és 1504 között faragta egyetlen márványtömbből Michelangelo.

A Friends of Florence 1998-as létrejötte óta 8,5 millió euróval (2,6 milliárd forint) támogatta Firenze kulturális örökségének megőrzését - közölte a szerződés megújítása alkalmából Simonetta Brandolini d'Adda, az alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!