Életstílus

2015.11.14. 09:38

Van, ahol már nagyon készülnek a karácsonyra - fotók

Ahol már novembertől kezdődik a karácsony: Megnyílt Gödöllőn a Karácsony Ház.

kisalfold.hu

A Pest megyében Gödöllőn az ünnep közeledtével megnyílt a „Karácsony Ház". Az idén már nem a Pálmaházban rendezi meg a Tulipa Kft. a turisztikai látványosságnak is szánt karácsonyi vásárát, hanem új helyszínen, a kastéllyal szemben lévő, a hangulatos rusztikus épületben.


Kruták Zsófia kreatív vezető elmondta, hogy az épület nyolc helységén végig menve, egy más világba léphet az idelátogató, egy emberöltő ünnepeinek a kellékeit tekintheti meg, a klasszikustól  a trendig.

Karácsony Ház Gödöllőn. Fotó: H. Szabó SándorAz Európai Unió szinte minden országából és Távol-keletről származó-több mint ötezer-díszítő elem-tematikusan elrendezve alkot egy egészet, mely sokrétű, sokszínű ünnepi szokásainkat, ízlés kultúránkat hívatott bemutatatni. A cél az volt, hogy minden réteg megtalálhassa azokat a dekorációs anyagokat, melyek számára meghitté teszik a karácsonyt.


A klasszikus, természetes anyagok mellett, üveg, textil, porcelán, műanyag és fémből készült kellékek, több száz színárnyalatban láthatók itt. Az angyalkák mellett a baglyok a legnépszerűbbek, de megtalálhatók a végletek is, a kerékpárosok számára készült karácsonyfa, mely felnikből készült és a fogaskerekekből lett fadíszek.


A családok számára szerveznek programokat, ahol minden hétvégén kreatív szakemberek irányítása mellett, a gyerekek elkészíthetik saját díszeiket, adventi koszorúikat.

Címkék#karácsony
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!