Életstílus

2015.11.05. 14:52

Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége

A vezetőség a napokban többször is egyeztetett a farkas megszökéséről. Úgy döntöttek, hogy a vizsgálatok lezárásáig felfüggesztik az állatkert tagságát.

munkatársunktól


A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt incidensről, amikor egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről.

"A szövetség sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit" - áll a közleményben.

A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, az esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosítja.

Hozzátették: elvárják, hogy a tagságukba tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak az állatszeretetből is.

Ugyanakkor elvárják azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és egészségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!