Életstílus

2015.11.12. 15:34

5 dolog, ami szomorúvá tesz a Facebookon

Vannak olyan dolgok a Facebookon, amitől szomorúak leszünk, hiába állítjuk ennek ellenkezőjét. Vagy legalábbis próbáljuk meggyőzni magunkat róla.

Egy kutatást végzett a Carnegie Mellon University, hogy rájöjjenek, mitől lesznek az emberek boldogtalanok a Facebookon. Ezt az öt dolgot találták meg:

Látni más emberek boldogságát


Hiába mondja az ember, hogy nem irigy, egy idő után, akármennyire is nem akarja, iriggyé, szomorúvá teszi az, ha látja, hogy ismerősei mennyire boldogok. Vagy mennyi olyan dolgot osztanak meg, amitől úgy tűnik, hogy boldogak.

Dicsekszel a Facebookon, amitől megutálnak az ismerőseid


Minél több olyan boldog dolgot osztasz meg a Facebookon, amire te büszke vagy, például, hogy lefutottad életed legjobbját, vagy a gyerek mennyire aranyos volt a héten, ezekkel mind azt érheted el, hogy lesz olyan, aki ettől utálni fog téged.

Csak olvasgatni az idővonalat, de nem posztolni semmit (legtöbben ezt tesszük)


Az ember akkor, ha csak olvassa mások bejegyzéseit, szerencsétlennek, irigynek, boldogtalannak érezheti magát - hívta fel a figyelmet egy kutató. Azt tapasztalták, hogy azok, akik csak passzívak, azaz böngésztek csak az oldalon napról-napra egyre boldogtalanabbak lettek. Míg azok, akik aktívak voltak a közösségi oldalon, azaz cseteltek, posztoltak, náluk nem lehetett ilyen szomorúsági görbét érzékelni.

Ha valaki elutasítja a baráti felkérésed


Ez pont annyira fáj, mint egy visszautasítás a valódi életben. Ha rosszul érezted magad azért, mert visszautasított valaki a Facebookon, nem vagy egyedül, és teljesen érthető - hívták fel a figyelmet a kutatók

 

Ha negatív dolgokat osztasz meg a faladon


Ha olyan dolgokat raksz ki a faladra, amik negatívnak minősülnek, vagy sokan úgy érezhetik, akkor egy idő után az emberek elkezdenek kerülni, és a végén leiratkoznak rólad, mert nem akarják látni a dolgokat. Azok a barátok, akik negatív hírekkel bombázzák az ismerőseiket, kevésbé szerethetőek - mondja a kutatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában