Életstílus

2015.11.27. 11:13

14 menő karácsonyi ajándék a kétezres évekből - fotók

A Rubik-kocka 1980-ban, a BMX 1982-ben, a Game Boy 1989-ben tarolt a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok listáján. (3. rész)

munkatársunktól

Christmas Collections elkészítette az elmúlt 35 év legnagyobb slágerajándékainak listáját. Cikksorozatunk harmadik részében a kétezres évek slágerjátékait gyűjtöttük össze. (Az első rész a '80-as évekről szólt, a második a '90-es évekről.)

 

2000 - Roller
A sok elektromos kütyü, robot és egyéb őrület után végre jött egy mozgásos játék. A Micro Mobility Systems által készített Razor Roller 2000-ben az év játéka lett. Kicsik és nagyok is imádták az összecsukható rollert, amivel olyan trükköket lehetett csinálni, mint a BMX-ekkel vagy a gördeszkákkal. Az eredeti Razor Rollerből 5 milliót adtak el.

A Bratz nevű Barbie-baba utánérzés volt a 2001-es év játéka. A Barbie-babákkal szemben Bratz meglehetősen radikálisan öltözködött - a 2001-es év divatjának megfelelően. Túl nagy vihart ez a játék Magyarországon nem aratott. 
 

2002 - Beyblades
Japánból ered ez a játék is, de semmi elektronika nincs benne. Egy speciális arénában kellett speciális kialakítású korongokat pörgetni úgy, hogy a többiek korongjait kiüssük onnan. Vagy valami ilyesmi. 
 

2003 - Robosapien
Néhány év szünet után ismét egy elektromos játék, ráadásul egy robot lett a legnépszerűbb játék. Egy távirányító segítségével lehetett programozni a mozgását, későbbi kiadásaiban már beszélni is tudott. 6 milliót adtak el belőle.

Egy konzol, méghozzá a Nintendo DS lett az év játéka az Egyesült Államokban 2004-ben. A játék különlegessége, hogy két LCD-kijelzője volt. Beépített mikrofon, vezeték nélküli kapcsolat - nagyon menő volt ez akkoriban. 154 millió eladott példány azért nem smafu. 2005-ben az év játéka egy robotdinoszaurusz lett, a Roboraptor. 2006-ban Fly Pentop Computert akart karácsonyra a legtöbb gyerek, egy tollba épített számítógépet, ami segített számolásban, írásban, rajzolásban. Sikere kérészéletűnek bizonyult, 2009-ben már a támogatása is megszűnt.
 

2007 - Smart Cycle Physical
2007-ben végre jött egy olyan játék, ami számítógépes volt ugyan, de a gyerek mozgott is, amikor használta. A Smart Cycle Physical egy szobabicikli és egy számítógép keveréke volt, amit kijelzőre lehetett csatlakoztatni. A gyerek a tekeréssel és a kormány elforgatásával irányíthatta a különféle számítógépes játékokat. Lehet, hogy máshol népszerű volt, nálunk kevésbé.
 

2008 - Táncpad
Folytatván a "legyen számítógépes játék, de mozogjon is a gyerek"-vonalat, a 2008-as év játéka egy speciális szőnyeg lett. Színes érzékelők segítik azt, hogy a gyerek (vagy a szülő) táncra perdüljön, ráadásul még le is pontozza a próbálkozást. A játék sikeréhez nagyban hozzájárult a High School Musical is.

2009-ben a Bakugan figurák harca volt a nagy szám (ennek az értelmére nem több videó után sem sikerült rájönnünk). 2010-ben a Kidizoo videokamerát szerették a gyerekek, ami egy számukra készített kamera volt, néhány digitális effekttel és vágóprogrammal is fel volt szerelve.
 

2011 - Electronic Test Tube
2011-ben valami egészen elképesztő dologért rajongtak karácsonykor a gyerekek, az Electronic Test Tube-ért. Adott egy cső, vizet töltünk bele, megkeverjük, mire habzani kezd, és a végén a csőben lesz egy űrlényszerű valami. A valaminek LED-fényű "szíve" is van, ami "dobogni" kezd. A lénynek még némi fény is kell, és tovább nő.
 

2012 - Nerf fegyverek
2012. a Nerf fegyverek éve volt. Ezek a belső térben is biztonságosan használható lőfegyverek sérülést nem okoznak senkinek, talán ezért is lehettek népszerűek.
 

2013 - Furby
Furby az egyik visszatérő versenyzője lett az összeállításnak, mivel 2013-ben egy újabb, jóval modernebb változata is elkészült. Ez már bármilyen nyelven - így magyarul is tud. 

Végül jöjjön a tavalyi, a 2014-es év játéka, amely szintén visszatérő játék. A Kidizoom egy okosórába épített verziója zárja a sort.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában