Életstílus

2015.10.19. 19:46

Ősszel könnyebb fogyni

Ne várjunk az újévi fogadalmakig. Sokan nem is gondolnák, hogy az év második legerősebb fogyókúraszezonja ilyenkor, ősz elején kezdődik. Pedig ha megfogadjuk a szakértő tanácsát, nemcsak karcsúbbak lehetünk a következő nyári szezonra, de az eredmény is sokkal tartósabb lehet.

Munkatársunktól

Az újévi fogadalmak nem tartanak soká


Az újévi fogadalmakkor tett fogyókúrás ígéretek 85-90 százalékban 1-2 héten belül megdőlnek. Lehet, hogy a vágy megvan a fogyásra, de tenni már nem akarnak az emberek azért, hogy jó formába kerüljenek, így aki valós eredményt szeretne elérni, és hosszú távon gondolkodik, az válassza az októbert vagy a novembert egy sikeres fogyókúra kezdésére!

Mindenki tudja, hogy tavasszal kezdődik a fő fogyókúraszezon, sokan szeretnének akkor fogyni. De a dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász által érzékeltetett különbség a tavaszi és az őszi fogyókúrázók között bizonyára sokaknak szolgál majd segítségül, hogy nem érdemes halogatni a döntést. Jobb mielőbb belevágni a fogyókúrába.



 

Érdekes tény, hogy a tavaszi szezonban fogyókúrázók általában türelmetlenebbek, gyorsabb eredményt szeretnének elérni, mert kezdődik a bikiniszezon. Sok fogyókúrázónak például csak nyár elején jut eszébe, hogy mindjárt kisüt a nap, itt a nyár. A gyorsaság azonban sokszor a minőség rovására megy. Ilyenkor lehet, hogy nem olyan a módszerválasztás, amely egy tartósabb fogyás létrehozására is alkalmas lenne, hanem az emberek berohannak az első fogyókúraszalonba, és igénybe vesznek olyan szolgáltatásokat, amelyek lehet, hogy nekik nem is lennének olyan optimálisak – fogalmaz a doktornő.


Érdekes módon az őszi fogyókúraszezonban teljesen más, úgynevezett „minőségi kategóriába" tartozó fogyni vágyók kezdenek el fogyókúrázni.


Akik ősszel szeretnének fogyni, sokkal alaposabbak. Ez azt jelenti, hogy jobban utánanéznek a módszereknek és a lehetőségeknek a hosszú távú siker érdekében. Az őszi fogyókúrázók nem sietnek annyira, elég nekik, ha a következő szezonra érik el az ideális testsúlyt, ami jelenthet akár 20-30-40 kilós súlyfelesleget is – árulta el dr. Gajdács Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!