Életstílus

2015.09.23. 18:51

Világrekordot állított fel 100 méteren egy 105 éves japán futó

Világrekordot állított fel 100 méteres futásban a 105 évet betöltöttek kategóriájában a magát "orvosi csodának" tartó japán Mijadzaki Hidekicsi.

A Usain Bolt jamaikai többszörös világcsúcstartó sprinter után "Arany Villámként" is emlegetett japán férfi 42,22 másodperc alatt futotta le Kiotóban a 100 méteres távot egy nappal 105. születésnapja után, olyan korosztályban állítva fel ezzel világrekordot, amelyben korábban hivatalosan senki sem próbálkozott hasonlóval.

"Nem vagyok megelégedve az idővel" - nyilatkozta a mindössze 153 centiméter magas és 42 kilogramm súlyú futó a rekordteljesítmény után, hozzátéve, hogy futás közben sírni kezdett, mert úgy érezte túl lassan halad.

"Lehet, hogy öregszem" - tette hozzá a magát még kezdő futónak tartó Mijadzaki, aki elárulta, hogy 35 másodperc alatt szerette volna teljesíteni a távot, ezért a továbbiakban még keményebben fog edzeni.

Elmondta azt is, hogy rendkívül büszke az egészségére. Mint fogalmazott, a futást megelőzően kivizsgáltatta magát, és az orvosokat lenyűgözte állapota.

"Az agyam talán már nem a legélesebb, de fizikálisan tipp-topp vagyok" - tette hozzá, kiemelve, hogy még legalább 2-3 éven keresztül folytathatja a futást.

A 100 méteres távot nyájas iramban teljesítő Mijadzaki Hidekicsit a célvonalnál hangos éljenzés és virágcsokrot nyújtó dédunokái fogadták, majd ezt követően átvehette a világrekordot bizonyító hivatalos oklevelet a Guinness tisztviselőitől.

Mijadzaki Hidekicsi 1910-ben született, amikor a Titanic még csak épült. Futással a kilencvenes évei elején kezdett foglalkozni, ő tartja 29,83 másodperccel a 100 évesek világrekordját is. A megmérettetésekre egy lakhelye közelében fekvő kiotói parkban szokott edzeni, ahol napi rendszerességgel tesz sétákat egy kilogrammnyi súllyal megrakott táskával a hátán.

"Az egész az akaraterőről szól" - jelentette ki az idős futó, aki egyelőre gondolni sem akar a visszavonulásra, és egyszer szeretné összemérni a tudását Usain Bolttal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!