Életstílus

2015.09.22. 15:56

Műfogsorral, festett szőrrel csalnak az állatvásáron a gazdák

Ezeknél az eszközöknél is extrémebb megoldáshoz folyamodott a gazda, aki műherét erősített a kutyájára vagy aki tehene tőgyét pumpálta nagyobbra.

Több ezer dolláros műfogsorral, festett szőrzettel és más furcsa kiegészítőkkel fokozzák állataik esztétikai értékét az ausztráliai Royal Melbourne Show-n a gazdák, hogy díjat nyerjenek.

Ausztrália egyik legrégibb mezőgazdasági fesztiválja pénteken kezdődött, a Fairfax Media kedden számolt be arról, hogy az egymással vetélkedő kiállítók milyen szélsőséges trükkökkel próbálják megszépíteni jószágaikat a résztvevők a győzelemért.

A műfogsornál és szőrzetfestésnél is extrémebb eszközhöz folyamodott a gazda, aki műherét erősített a kutyájára vagy aki tehene tőgyét pumpálta nagyobbra.

A fesztiválon évtizedek óta önkéntesként dolgozó Marilyn Warren arról beszélt, hogy a szőrzet festése igen elterjedt minden kutyafajta gazdái körében. "A kutya, amelyet egy hete láttam, ezen a kiállításon már egész más színben jelent meg" - tette hozzá.

Az 1848 óta megrendezett, 11 napos Royal Melbourne Show évente félmillió látogatót vonz. A kiállításon résztvevő kutyák gazdái kifogást nyújthatnak be, ha csalásra gyanakodnak, ám ez 180 dollárba (50 ezer forint) kerül.

Egyik kiállító úgy vélte, az illetéknek köszönhető, hogy kevesebb az alaptalan vádaskodás. "Túl sok az aljasság a kutyatenyésztők világában. Ha nem lenne az óvásnak díja, megállás nélkül jelentgetnék fel egymást" - mondta el a Fairfax Mediának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!