Életstílus

2015.07.08. 17:33

Kalapács alá kerül Caitlyn Jenner egykori olimpiai fáklyája

A ma már nőként élő tízpróbázó a Los Angeles-i olimpiára tartó úton a nevadai Tahoe-tónál lévő szakaszon vitte a lángot.

Elárverezik azt az olimpiai fáklyát, amelyet 1984-ben Bruce Jenner olimpiai bajnok tízpróbázó, a ma már nőként élő Caitlyn Jenner vitt egy szakaszon.

A Los Angeles-i olimpiára tartó úton a nevadai Tahoe-tónál lévő szakaszon vitte a lángot a sportoló, a világon a leghíresebb olyan nő, aki korábban férfi volt.

A Heritage Auctions legalább 20 ezer dolláros (5,7 millió forintos) bevételre számít a sportereklye elárverezéséből - közölték kedden Dallasban.

A transzneműek ikonjává vált Jenner 1976-ban nyert Montrealban aranyérmet tízpróbában. Nyolc évvel később bevallotta, utál futni és arra gondolt, mindenki a térdén fog nevetni, miközben a fáklyával fut.

A sportoló idővel televíziós sztárrá vált, majd azzal került címlapokra, hogy bejelentette, nőként éli további az életét.

"A fáklya csodálatos szimbóluma annak, hogy a férfiasság és a nőiesség nem egymást kölcsönösen kizáró dolgok. A tízpróba mindig is a bizonyítás legvégső terepének számított. Jenner mindkét nemi szerepben mesteri teljesítményt nyújtott" - kommentálta az árverést az aukciósház sportárverési igazgatója, Chris Ivy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!