Életstílus

2015.07.01. 16:20

Humanoid robot köszönti a vásárlókat egy tokiói boltban

A Softbank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég robotja a héten állt munkába.

Intelligens humanoid robot köszönti a vásárlókat és kínálja az árut egy tokiói boltban. A Softbank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég robotja a héten állt munkába.

A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, óránként 1500 jenért (3500 forint) köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és mutatja be nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árukat.

"Remélem, sikerrel értékesíted a termékeinket, és még több vásárlót csábítasz az üzletbe" - mondta Tottori kormányzója, amikor átadta megbízólevelét a robotnak.

A Softbank június vége felé dobta piacra az emberszabású robotot, amely programjának köszönhetően saját "személyiséget" tud kialakítani attól függően, hogyan viselkednek vele az emberek.

A robotot órabérért cégek is kibérelhetik, egyebek közt szórólaposztásra vagy recepciósként a vásárlók üdvözlésére. A cég még idén megkezdené a termék nemzetközi értékesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!