Életstílus

2015.07.21. 18:37

A belga uralkodóháznak is van immár Facebook-oldala

A belga királyi család a Twitter mikroblog portál után a közösségi hálón is megjelent, amelynek túlzott használatától azonban óva intett Fülöp király.

A hétvégén megnyitott Facebook-oldalon egyelőre csak a királyi családról készült néhány fénykép látható. A képekhez megjegyzések is fűzhetők. A "nem helyénvaló kommentek azonban törölhetők" – figyelmeztettek az oldal üzemeltetői.

A belga monarchiának két éve van Twitter-oldala.

"A közösségi média közelebb hoz bennünket egymáshoz. Az informatika és az internet fejlődése elképesztő" – mondta hétfőn az 55 éves belga uralkodó a nemzeti ünnep előestéjén és trónra lépése második évfordulóján mondott hagyományos televíziós beszédében. A király ugyanakkor óvott az internetfüggőségtől, sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy "a virtuális világ időnként túlzottan leköti az életünket".

Fülöp király úgy vélte, hogy ez felületes kapcsolatokhoz vezethet, amelyek nem hagynak időt "megkötni az emberi cementnek". A túl nagy információmennyiség gyakran előre gyártott, konfekciós gondolkodásmódhoz vezethet – figyelmeztetett a négygyermekes családapa, "igazi és mély kapcsolatokat szorgalmazva".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában