Életstílus

2015.05.22. 18:24

Mintegy 30 millió dollár jött össze az idei amfAR gálán

Komolyan hiszek benne, hogy 2020-ra meg lesz a HIV ellenszere - mondta el a számos sztárt felvonultató eseményen David Benrimon.

Mintegy 30 millió dollár (8,2 milliárd forint) gyűlt össze a számos sztárt - köztük Leonardo DiCapriót, Jake Gyllenhaalt, Antonio Banderast és Adrien Brodyt - felvonultató, hagyományosan a cannes-i filmfesztivál alatt megrendezett AIDS-kutatásokra gyűjtő amfAR-gálán.

A Cannes városán kívül fekvő Hotel du Cap-Eden Rockban megrendezett 22. Cinema Against AIDS gála legnagyobb felajánlása Jeff Koons alkotóművész Coloring Book (Kifestőkönyv) című színes szobrához fűződik, amelyért Leonard Blavatnik orosz milliárdos 12 millió eurót (mintegy 3,7 milliárd forintot) fizetett.

Emellett Leonardo DiCaprio az enigmatikus brit utcaművész, Banksy egy alkotását ajánlotta fel saját gyűjteményéből, amely 1 millió euróért (mintegy 307 millió forintot) kelt el.

David Benrimon New York-i műkincskereskedő egy 700 ezer euróért (214 millió forint) új gazdát lelt Picasso-rajzot, valamint egy Fernando Botero-szobrot ajánlott fel az AIDS-elleni küzdelem céljára, utóbbiért 2 millió eurót (613 millió forint) fizettek.

1

Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő a Mozi az AIDS Ellen címmel megrendezett jótékonysági gálaesten Cap d'Antibes-ben május 21-én. Az ünnepséget az AIDS-kutatásért létrehozott amfAR alapítvány rendezi évenként a cannes-i filmfesztivál alatt.
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

"Elizabeth Taylor indította el az alapítványt, amely milliók életét mentette meg. Komolyan hiszek benne, hogy 2020-ra meg lesz a HIV ellenszere" - mondta el az eseményen.

A francia Vogue magazin egykori szerkesztője, Carine Roitfeld vezetésével divatshow-t is tartottak a jótékonysági eseményen, a kifutón a világ legjobb topmodelljei Louis Vuitton, Dior, Chanel, Givenchy és Armani tervezte ruhadarabokat mutattak be. A teljes kollekció végül 800 ezer euróért (245 millió forint) kelt el.

"Nincsen sikkesebb dolog a világon, mint a jótékonyság" - mondta el Carine Roitfeld.

Az est hagyományos házigazdája, az 57 éves Sharon Stone idén nem tudott jelen lenni az eseményen, üzenetében viszont hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben egy olyan stabil közösség épült fel az évente megrendezett gála körül, amely sokat tett az AIDS és a HIV-vírus ellen a közvélemény figyelmének felhívásával, valamint adományok gyűjtésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!