Életstílus

2015.05.30. 14:30

Legókiállítás nyílt Waterloo városában Napóleon életéről

A 2,5 méter magas, mintegy fél tonnás legóépítményt több mint 1000 órás munkával, 270 ezer darabból állították össze.

Kiállítás nyílt Waterloo városában Napóleon és legyőzője, Wellington herceg életéről legóból.


A tárlaton Napóleon polgári törvénykönyve, a Code civil, a császár irodája, híres kalapja, Jacques-Louis David által festett arcmása és a waterlooi csata jelképes helyei 1,2 millió darab színes legóból összerakva láthatók.


A waterlooi csata kétszázadik évfordulójáról június 18-án emlékeznek meg.


"Nemzedékeken átívelő eseményt szerettünk volna. A kiállított tárgyak – korabeli empire és európai bútorok, Napóleont ábrázoló képek – láttán a legkisebbek is szórakozva sajátíthatják el történelmünk e részleteit" – mondta Éric Jousse, a pénteken nyílt kiállítás kurátora.


A történelmi és tudományos jelleg – minden egyes kiállítási tárgyat szakemberek bíráltak el az elkészítés előtt – jól ötvöződik a városközpontban, a régi istállókban július 31-ig nyitva tartó játékos kiállításon. Játszóműhelyeket is berendeztek, amelyekben a kicsik kézbe is vehetik a tárgyakat.


A kiállítás impozáns darabja a párizsi Invalidusok Dómjának kicsinyített másolata. Az eredeti épületben található Napóleon síremléke. A 2,5 méter magas, mintegy fél tonnás legóépítményt több mint 1000 órás munkával, 270 ezer darabból állították össze.


A kiállítás 2014-ben Bonaparte első feleségének, Joséphine de Beauharnais-nak a rueuil-malmaisoni kastélyában volt látható, és több mint 30 ezer látogatót vonzott.


A waterlooi csata kétszázadik évfordulója alkalmából kibővített kiállítás legközelebb a Grenoble melletti La Mure-ben, majd Genfben várja a látogatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!