Életstílus

2015.05.06. 16:48

Íme, egy olcsó ital tavaszi fáradtság ellen

Nyomott érzés, fejfájás, alvászavarok, ingerlékenység - tavaszi fáradtság, vágjuk rá olyan gyakran, de legtöbbször a fáradékonyság, csökkent koncentrálóképesség, izomgörcsök hátterében vitaminhiány, különösen a magnézium hiánya áll. Könnyebben pótolhatunk, mint gondolnánk, például magnéziummal dúsított víz formájában.

Munkatársunktól

A magnézium több mint 300 enzim működéséhez szükséges, a sejtek energiatermelő folyamataihoz is elengedhetetlen. Idegrendszerünk támogatása mellett jótékony hatással bír a csontjainkra, erősíti a szív-és érrendszerünket. Aki gyakran ébred úgy, hogy begörcsölt a lába, joggal gyanakodhat magnéziumhiányra.

Szervezetünk 20-30 gramm magnéziumot képes raktározni, amit folyamatosan pótolni kell. Jól megválasztott étrenddel ezt természetes úton is megtehetjük, de fokozott fizikai igénybevétel, nem megfelelő táplálkozás, betegség, gyakori stressz, vagy terhesség alatt érdemes extra magnéziumbevitelről is gondoskodni.

Ezzel együtt fontos, hogy a napi magnézium-bevitelünk ne haladja meg a 375 milligrammot.

Mielőtt rohannánk kapszulákat vásárolni, természetes úton is pótolhatjuk a magnéziumot, hiszen az olajos magvak, dió, mogyoró, mandula is gazdag ebben az ásványi anyagban, sőt még a kakaó is. A zöld színű növények, mint a spenót, brokkoli, kelkáposzta is tartalmazzák az idegrendszerünk támogatóját.

 

Testünknek naponta 2,5-3 liter folyadékra van szüksége.

 

De ha mégis a mesterséges magnézium-pótlás mellett döntünk, akkor ezt egy finom frissítő ital formájában is megtehetjük.

Hozzávalók:

friss mentalevelek

2-3 cm friss gyömbér

2 evőkanál bodzaszörp

2 l magnéziummal dúsított víz

A citromot és a lime-ot alaposan megmossuk, a felét kicsavarjuk, a másik felét felkockázzuk. Friss mentaleveleket tépünk, a gyömbérből pedig tisztítás után egy 2 cm-es darabot lereszelünk. Egy kancsóba tesszük a citrom és a lime levét, a kockákat, a reszelt gyömbért, a mentaleveleket, és felöntjük magnéziummal dúsított vízzel. Ízlés szerint kevés bodzaszörppel édesítjük. És már kész is a magnéziumpótló, immunerősítő, élénkítő italunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!