Életstílus

2014.11.25. 10:43

Ezek az otthonod baktériumtenyészetei - videó

A listán egész biztosan elképed majd, az utolsó helyen ugyanis csúnya lemaradással a vécéülőke áll.

1. A vécéülőke. 2,5 négyzetcentimétere ugyanis átlagosan 50 baktérium lakhelye. Az erről szóló tanulmányt egyébként az arizonai egyetem mikrobiológus professzora készítette el.

2. A vágódeszka, amin akár kétszázszor több baktérium tapadhat meg, mint a vécéülőkén.

3. A számítógép billentyűzete, aminek szintén az arizonai egyetem nézett utána. A kutatás során kiderült, hogy a billentyűzeten a vécédeszkán megtalálható baktériumoknál négyszázszor több tapad meg.4. A mosogatószivacs, ami nemcsak a vízből tud sokat magába szívni. A szivacson ugyanis elképesztő mennyiségű, 2,5 négyzetcentiméterenként kétszázezerszer több baktérium tapad meg.

5. A fogkefe, holtversenyben a mosogatószivaccsal. Ezen ugyanis 2,5 négyzetcentiméterén legalább kétszázezerszer több baktérium telepedhet meg, mint a kiindulásnak vett vécéülőként.

6. Ha eddig elképedtél, csak most fogsz igazán, a listán a következő ugyanis az emberi szájüreg. Holland tudósok új kutatása szerint a párok egy tíz másodperc hosszú csók során mintegy 80 millió baktériumot osztanak meg egymással.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában