Életstílus

2014.11.10. 15:33

Az írók, a vándormunkások és az énekesek között van a legtöbb szingli

Az írók, a vándormunkások és az énekesek között van a legtöbb szingli Kínában - derül ki egy felmérésből, amelyet az egyedülállók napja, november 11. (11.11.) elé időzítettek a kelet-ázsiai országban.

Legmagasabb arányban az írók maradnak egyedül Kínában, aminek az iparág nyújtotta alacsony jövedelem a fő oka - derül ki a sina.com hírportál felméréséből. A portál adatai szerint ugyancsak magas a szinglik aránya a vándormunkások, az énekesek, a hivatásos sportolók és a jogászok között.

A tízes toplistán négy foglalkozás is a médiához kapcsolható, ennek szintén az alulfizetettség az oka, emellett az is köztudott, hogy a kínai újságírókra nehezedő nyomás és stressz is hatalmas. Nem meglepő a sztárok - énekesek, sportolók - magányossága sem, náluk a sok utazással és folyamatos teljesítési kényszer okozta stresszel járó életmód a magyarázat. Legkevésbé szorul indoklásra a migráns munkások listára kerülése, Kínában 160 milliós táboruk sokszor teljes családját, szüleit, házastársát és gyerekeit is eredeti szülőhelyén hagyja a nagyvárosok ígérte jobb élet reményében.

A szinglik napja ugyanakkor már évek óta nem a szomorkodásról szól. A sokszor "kínai fekete péntekként" emlegetett napon számos áruház és internetes portál kínál hatalmas kedvezményeket a vásárlók számára. A tavaly kizárólag ezen a napon 5,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Alibaba internetes kereskedelmi óriáscég idén minden korábbinál nagyobb - 8,2 milliárd dolláros bevételt - jósol keddre. A kereslet olyan hatalmas, hogy a webáruház már október közepén elkezdte felvenni a november 11-én esedékes előrendeléseket, a következő öt napban pedig mintegy félmilliárd csomag házhoz szállítását prognosztizálja.

A szinglik napja nem mindig szólt a vásárlásról - az eredetileg az 1990-es években egyetemi körökből indult kezdeményezés a 2000-es évekre vált népszerűvé és országossá. Ezen a napon az egyedülálló fiatalok más szingli társaikkal együtt közös vacsorát, közös programokat szerveznek, a társkereső vállalkozások hatalmas párkereső rendezvényeket hirdetnek, de számos szórakozóhely is kifejezetten a szingli közösséget megcélzó ünnepléssel segíti a társkeresést.

Címkék#Lilla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!