Életstílus

2014.10.02. 16:44

Nyolc méteres a világ legnagyobb öltönye

Elkészítéséhez 43 méter anyagot és 88 kilométernyi cérnát használtak el.

Bemutatta a világon eddig készült állítólag legnagyobb öltönyt annak készítője, a piacvezető szlovák textilipari vállalat, az Ozeta Pozsonyban csütörtökön.

A csaknem nyolc méteres öltönyt, amelynek elkészítéséhez 43 méter anyagot és 88 kilométernyi cérnát használtak el, megalapításának 75. évfordulójára készítette el tapolcsányi (Topolcany) konfekcióüzemében Szlovákia legrégebbi, máig működő textilipari vállalata. A hatalmas ruhadarab - amelynek zakózsebében akár egy felnőtt ember is elfér - kivitelezésén húsz varrónő és szabó közreműködött, elkészítése azonban így is több mint egy hónapot vett igénybe.

A klasszikus fekete öltönyt, amely a hazai piacon legkeresettebb öltöny szabásmintája alapján készült, Pozsonyban a Szlovák Nemzeti Színház régi, a Hviezdoslav téren lévő épülete előtt mutatták be a nyilvánosságnak, egy építkezési darura szerelt nagyméretű ruhaakasztóra erősítve.

A zenés műsorral egybekötött bemutatón a vállalat képviselői elmondták: a rekordméretű ruhadarab elkészítése "erkölcsi joga és kötelessége" volt kerek évfordulót ünneplő vállalatuknak. Rámutattak: hozzáférhető adatok szerint ennél nagyobb öltöny még nem készült a világon, és Szlovákiában nem is állnak rendelkezésre olyan gépek, amelyekkel ennél nagyobbat lehetne készíteni. Hozzátették: kezdeményezni fogják rekordjuk beírását a Guinness rekordok könyvébe is.

Címkék#Lilla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!