Életstílus

2014.10.22. 14:31

Bevonják a Totál szívás tévésorozat gyűjthető figuráit

A Totál szívás (Breaking Bad) tévésorozat szereplőiről mintázott négyféle gyűjthető babát bevonja a gyártó, miután egy floridai anya aláírásgyűjtésbe kezdett ellenük a múlt héten.

A nagysikerű sorozat központi karakterei Walter White középsikolai kémiatanár, akiből metamfetamingyártó és -kereskedő lesz, és korábbi diákja, Jesse Pinkman. A tanár akkor dönt úgy, hogy droggyártó lesz, amikor kiderül, gyógyíthatatlan tüdőrákja van, és ezzel akarja megalapozni családja anyagi helyzetét, míg meg nem hal.

A játékokat a Toys R Us azonnal eltávolította a weboldaláról és boltjaiból, ahol - állításuk szerint - a felnőtteknek szánt akciófigurák között árulták őket, és keveset adtak el belőlük.

A floridai anya a change.org oldalon közzétett petíciójában azt írta, "a figurák veszélyesen eltávolodnak a családbarát értékektől. A sorozat talán vonzza a felnőtt nézőket, erőszakos tartalma és a drogkereskedelem ünneplése miatt nem illő, hogy Barbie-babák és Disney-bábuk között árulják a szereplőkről mintázott kollekciót" - írta Susan Myers néven az anya, akit a média azóta Susan Schrivjerként azonosított.

A petíciót mintegy 8 ezren írták alá. A sorozat főszereplőjét játszó Bryan Cranston Twitter-oldalán így reagált az ügyre: "Nagyon dühös vagyok. Tiltakozásul elégetem a floridai anya-akciófigurámat".

A felnőtteknek szánt akciófigurák lelkes gyűjtőinek nevében egy kaliforniai férfi is aláírásgyűjtést kezdett, hogy a gyártó továbbra is árusítsa a Totál szívás-játékokat. Szerda reggelre 3 ezren csatlakoztak hozzá ugyanazon az oldalon, ahol a floridai nő a tiltakozási kampányt kezdte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!