Életstílus

2014.08.31. 09:31

Szeptembertől indul a halálszimulátor

Vajon milyen érzés meghalni? A kérdésen sokan tépelődünk, és most lehetőségünk van arra, hogy a választ úgy tudjuk meg, hogy közben életben maradunk.

Sanghaiban nyitják meg idén szeptemberben azt a turistaattrakciót, amelynek során a bátor jelentkezők áteshetnek a halál egyes fázisain - írja a Bors.

A morbid „menekülőszoba" speciális drámai effektusokat használ, és félelmetesen életszerű: szimulálja, hogy milyen érzés haldokolni, és ha veszítünk a játékban, futószalagra kerülünk, amely elszállít egy krematórium-szimulátorhoz, hogy ott elhamvadjunk.

A szimulátor forró levegővel és fényjátékokkal érzékelteti a hamvasztást, ami után a játékosok egy puha, kerek, méhszerű kapszulába kerülnek, jelezve újjászületésüket.

És, hogy mi lesz a győztes sorsa? – Természetesen neki is meg kell halnia – mondta a játék kitalálója, Ding Rui a CNN-nek, hozzátéve: – Az életben mindenki meghal, nem számít, ki mit élt túl.

A haláli játék alapítója, Ding és társa, Huang Wei-pin komoly kutatómunkát végzett, hogy minél életszerűbb élményeket tudjanak nyújtani, például meglátogattak egy igazi krematóriumot.

Önkéntes munkákat is vállaltak haldoklók mellett és azt mondták: a legszomorúbb nem a betegek elmúlása volt, hanem az, hogy a családjuk nem volt hajlandó szembenézni a halállal, így a haldoklók utolsó napjai udvariasságba csomagolt hazugságokban teltek.

A játék célja, hogy a halált – amely az élet része – is ugyanolyan természetesen kezeljék az emberek, mint az életet.

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!