Életstílus

2014.08.26. 16:07

Drónokkal rajzolná az égre figuráit a Disney

A szórakoztatóipari cég három szabadalmi kérelmet is benyújtott a témában.

Pilóta nélküli repülőgépekkel, azaz drónokkal rajzolná fel az égre rajzfilmfiguráit a Disney. A szórakoztatóipari cég három szabadalmi kérelmet is benyújtott a témában.

Az apró repülőket több módon is felhasználnák: szolgálhatnának fényforrásokként, azaz "lebegő pixelekként", de vetítővásznakat is mozgathatnának a levegőben. A Disney a felfújható, lebegő óriásfigurák mozgatásához is drónokat használna, amelyek így marionett-bábuként mozoghatnának a levegőben.

A drónokat előre beprogramoznák vagy a földről irányítanák, emellett a készülékek egymást is folyamatosan figyelnék, hogy összhangban maradjanak, és elkerüljék az esetleges ütközéseket egy-egy széllökés esetén.

A szabadalmi kérelmek benyújtásával a Disney egy sor más vállalathoz csatlakozott, nyomást gyakorolva az amerikai kormányra, hogy engedélyezze a pilóta nélküli repülők kereskedelmi használatát. A drónokat jelenleg elsősorban katonai és rendőrségi felügyeleti célokra használják.

Az amerikai légügyi hatóság már dolgozik a kereskedelmi célú drónok szabályozásán. A felhasználási kör igen sokrétű lehet, a televíziós hírfelvételek készítésétől a csomagkézbesítésen át a termőföldek megfigyeléséig.

Címkék#film#Lilla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!