Életstílus

2014.08.27. 13:50

Az elveszett, ellopott tárgyaink jeleznek nekünk

Két tapasztalt fejlesztő találmánya a TinTag, amelynek a piacra dobását idénre tervezik.

munkatársunktól

A találmány beméri az elveszett, elhagyott vagy ellopott tárgyak pontos helyét. Ugyanakkor figyelmezteti arra is a tulajdonost, amennyiben a gyereke, kedvenc háziállata látókörön vagy a megengedett távolságon kívül tartozkodik.

A TinTag mérete csak pár centiméter, könnyen csatlakozható bármilyen tárgyhoz: kulcsra, táskára, akár kisállatunk nyakörvére is, kisbabánk hátitáskájára. A készülék rádiófrekvenciás kommunikációs protokoll alapú (Bloototh), egy mobil applikációval is rendelkezik, amely Androidos telefonokon és iPhone-on műkődik egyelőre. A nyomkövető készülék csipogással és led-es jelzéssel is jelez, az elvesztett vagy ellopott tárgy pontos irányát, tartozkodását is mutatva.

Mivel Bloototh alapú a kommunikácó, a hatótávolság is korlátozott 50 méterig. A fejlesztők erre a helyzetre is találtak megoldást: ha kilépünk a meghatározott hatótávolságból, a készülék eleme hotspotként kezd szolgálni, ezáltal megnövelve a hatókört.

Mindegyik eszköz rendelkezik egy egyedi kóddal, mely által az elveszett tárgy visszakerülhet a tulajdonosához a lost and found community rendszernek köszönhetően. Itt személyes adatok megadására nincs szükség, biztosítva ezáltal a megrendelők adatvédelmét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!