Életstílus

2014.07.30. 11:52

Külföldiek a britekről: udvariasak, de túl sokat isznak

A szigetország éghajlat is fekete pont a külföldiek szemében.

MTI

Udvariasak, de túl sokat isznak a britek, és az éghajlat is fekete pont a külföldiek szemében - derült ki a British Council friss felméréséből.

A fiatal külföldieket leginkább az ország kultúrája vonzza, 46 százalékuk szerint a legjobb brit tulajdonság az udvariasság és a jó modor, ezt követi a műveltség, a hozzáértés, a barátságosság és a humorérzék - ez lett az eredménye annak a felmérésnek, amelynek során mintegy 5000 embert kérdeztek meg Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában és Amerikában.

A vizsgálatban részt vevő 18-34 év közötti fiatalok 27 százaléka úgy vélte, hogy a britek "túl sokat isznak", 23 százalékuk pedig bírálta a "rossz étkezési szokásaikat".

A megkérdezettek szerint - ezúttal már britek is voltak köztük - az Egyesült Királyság a második legvonzóbb ország a világon, az első az Egyesült Államok és Ausztrália, a negyedik Franciaország, az ötödik pedig Olaszország.

A fiatalok fagyosnak találják az angol klímát, mégis vonzza őket az ország történelme és kultúrája, amelynek ikonjai a szemükben William Shakespeare, II. Erzsébet királynő és David Beckham futballista.

"Bár büszkének kell lennünk kultúránk és műveltségünk jó hírére a világban, bizonyos rossz tulajdonságaink még mindig léteznek" - mondta John Worne, a brit kultúrát és nyelvet népszerűsítő British Council stratégiai igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!