Életstílus

2014.05.26. 15:14

Csúfolás elleni filmjére gyűjt pénzt a "legcsúnyább nő a világon"

Lizzie Velásquez tavaly decemberben milliókat inspirált az online bántalmazás elleni beszédével.

MTI

Csúfolás elleni filmjére gyűjt adományokat "a legcsúnyább nő a világon", aki tavaly decemberben milliókat inspirált az online bántalmazás elleni beszédével. Lizzie Velásquez kampánya május 31-ig tart, célja, hogy a saját történetéről szóló, a beszédénél is szélesebb közönségnek szóló filmjére összegyűjtsön 180 ezer dollárt (40 millió forint).

"Tudom, mit jelent, ha csúfolnak, és azt is, milyen, ha az interneten zaklatnak, szekálnak. Azokat akarom megvédeni, akik úgy érzik, nekik már nem lesz jobb" - mondta a 25 éves nő, aki olyan ritka rendellenességgel született, amely megakadályozza a súlygyarapodást. Sosem nyomott többet, mint 30 kilogramm, egyik szemére pedig vak.

"Azt szeretném, ha a rólam készülő dokumentumfilm rádöbbentené az embereket, hogy igen, mindent le lehet győzni" - magyarázta az AP hírügynökségnek adott interjúban.


A The Lizzie Project munkacímű filmhez a Kickstarter portálon folyik május végéig az adománygyűjtés. Eddig 123 ezer dollár (27 millió forint) érkezett.
Lizzie Velásquez 1989-ben született a texasi Austinban. Betegsége annyira ritka, hogy tudomása szerint rajta kívül csak két ember sújt még a világon. A nő akkor vált híressé, amikor tavaly decemberben Austinban tartott beszéde világszerte népszerű lett.

Tavalyi beszédében Lizzie Velásquez elmondta: élete akkor változott meg, amikor 17 évesen meglátta a róla készült YouTube-videót. A címe ez volt: A legcsúnyább nő a világon. A hozzá fűzött kommentek között efféléket lehetett olvasni: "Tedd meg a világnak azt a szívességet, hogy golyót röpítesz a fejedbe".

"Ahelyett, hogy a könnyeim mögé rejtőztem volna, azt választottam, hogy boldog leszek, és arra gondoltam, betegségem nem csapás, hanem áldás, amely arra ösztönöz, hogy jobbá tegyem magamat és inspiráljak másokat" - mondta Lizzie Velásquez.

A videó óta eltelt években diplomát szerzett, három önsegítő könyvet írt, a közösségi portálokon pedig követők tízezrei álltak mellé. Elmondása szerint erejét szüleinek köszönheti, akik ugyanolyan szeretetben nevelték fel, mint két egészséges testvérét.

Édesapja hozzátette: az óvoda első napján vette észre Lizzie, hogy más, mint a többiek: senki sem akart vele játszani. Akkor elmagyarázták neki, milyen betegsége van, azóta rendkívül érett viselkedést mutat - mondta az apa.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában