Életstílus

2014.04.28. 14:34

Még gyorsabb internet a Telekomtól

A Magyar Telekom, az Ericssonnal közösen, Magyarországon elsőként mutatta be a negyedik generációs mobiltelefon hálózati technológia (4G/LTE) továbbfejlesztett változatának (LTE-Advanced) teljesítményét és a használatában rejlő lehetőségeket.

Az új technológiával jelentősen növelhető az LTE-hálózat kapacitása, így például a fesztiválokon nagy tömegek egyszerre használhatják a gyors internetet, és sokkal jobb minőségű képeket, videókat oszthatnak meg segítségével.

A hétfői bemutatón közölték, a frekvencia-feltételek teljesülése esetén Magyarország lehet a világon a harmadik Dél-Korea és az Egyesült Királyság után, ahol kereskedelmi használatba kerülhet a negyedik generációs mobil hálózati technológia következő fokozata.

A mobil-szélessávú fejlesztést [namelink name="Christopher Mattheisen"], a Magyar Telekom vezérigazgatója, [namelink name="Walter Goldenits"] műszaki vezérigazgató-helyettes és [namelink name="Valter D'Avino"], az Ericsson nyugat- és közép-európai régióvezetője ismertette.

Christopher Mattheisen elmondta, hogy a 4G/LTE mobilszélessáv és annak most bemutatott következő állomása a digitális fejlődés egyik kulcstényezője Európában és Magyarországon is.

Kifejtette, négy évvel ezelőtt a Telekom és az Ericsson szakemberei szintén Magyarországon, elsőként tesztelték a negyedik generációs 4G/LTE mobil technológiát, amelyet kereskedelmi szolgáltatásként a Telekom 2012 januárjától tett elérhetővé ügyfelei számára. A jelenlegi rendszert 100-200 ezren használják és a Telekom az év végéig ennek többszörösére számít.

A vezérigazgató rámutatott, hogy a mostani 4G technológia által biztosított sávszélesség elegendő ugyan a jelenlegi adatátviteli igények kielégítésére, a fejlődés azonban nem áll meg. A következő években ma még elképzelhetetlen adatforgalmi szükséglet jelenik meg például videó-fogyasztás, vagy olyan alkalmazások formájában, mint a connected car, azaz az internetre kapcsolt személygépkocsi.

A világon elsőként a dél-koreai SK Telecom vezette be az LTE-Advanced technológián alapuló kereskedelmi szolgáltatást Szöulban és két további városban. A technológia napjainkban még ritkaságszámba megy és egyelőre még világviszonylatban is csekély azoknak az eszközöknek a száma, amelyekkel kapcsolódni lehet az LTE-Advanced hálózathoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!