Életmorzsák

2014.05.17. 11:32

A bögre

Furcsa helyzeteket képes produkálni az élet. Hosszú idő után visszakaptam egy bögrét, amiből annak idején két darabot készíttettem, egyet a barátnőmnek adtam születésnapjára, a másik nálam maradt. Közös fényképünk és egy szívhez szóló írás van rajta az örök barátságról.

Ahogy a bögre, a barátság is elveszett a költözés során.
Egy párkapcsolatnál minden előfordulhat, megcsalás, hazugság, elhagyás, nagy csalódás, és nagy fájdalom, amit nagyon nehéz, de fel lehet dolgozni.
A barátság viszont más, naivan azt gondoltam tényleg örök, és nem fér bele tisztességtelenség, árulás és kétszínűség. Vannak helyzetek, amikor ki kell állnunk az elveinkért, amikor le kell tennünk valaki, vagy valami mellett a voksunkat.
Ő nem tette, elbukott, mint barát. Engem csak egyszer lehet becsapni, elárulni, onnantól kezdve nem tudok tovább hinni és sajnos megbocsájtani sem.
Néha álmodom vele, beszélgetünk és minden olyan, mint régen, hiszen a hosszú évek alatt megszoktam, hogy az életem része, hogy minden gondomat, bajomat megosztom vele. Amikor felébredek, olyan érzésem van, mintha valóban tudná, hogy mi történik velem. Pedig nem tudja és már nem is fogja tudni…
Két év után újra itt a bögre a kezemben, de csak azokat az emlékeket hozza elő, amiket nagyon szívesen elfelejtenék. Úgy látszik a bölcs mondásokkal hadilábon állok, nem minden emlékemet szépíti meg az idő.
Döntöttem, egy bögre nem foghat ki rajtam, ha képes voltam egy fejezetet lezárni az életemben, a nehezén már túl vagyok. A lelki békém megőrzése érdekében az egyetlen lehetséges megoldást választom, ripityára töröm és kidobom a szemétbe.
Megtettem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!