Egyperces

2016.05.26. 10:18

Veszélyes a betörőkre, ezért kell felszámolnia a kerti tavacskáját

A 62 éves brit férfit a lakásszövetkezet szólította fel, hogy számolja fel a veszélyforrást. A szövetkezet szerint a kerítés másik oldaláról nem látszik a tó, így ha valaki behatol a telekre, könnyen beleeshet.

munkatársunktól

Kevin Sheehant állítása szerint felszólították, hogy számolja fel a kertje végében lévő kis tavat, mert az veszélyt jelenthet a betörők számára - írja a Metro.


A kis kerti tó a cikk szerint már 15 éves, nyolcvan hal él benne. A tavat övező falat azért emelte meg két téglával nemrég a férfi, hogy megelőzze a baleseteket (egyéves kislányát, Oliviát akarta védeni ezzel). 


Korábban senkinek sem szúrta a szemét a tavacska, most azonban el kell azt bontania. Kevin azt állítja, hogy felszólítást kapott: ha három héten belül nem számolja fel a tavat, kilakoltatják. Hogy miért kell felszámolni a tavat, arra azt a magyarázatot kapta, hogy ha valaki betörne a hátsó kertbe, akkor beleeshet a tóba, mert egy kétméteres kerítés övezi, amitől a tó nem látszik kívülről. 


A férfi erre azt mondta, hogy amúgy se kellene betörni hozzá.


Kevin halai jelenleg ideiglenesen egy második, kis fedett tóban úszkálnak, amíg ő átépíti biztonságosra a nagyobbat. Csakhogy közben újabb felszólítást kapott, hogy szabaduljon meg a második tótól, mivel az veszélyezteti az ott lakók biztonságát.


A lakásszövetkezet szóvivője azt mondja, nem akarják senki hobbiját tönkretenni, ám mint a terület kezelőinek, az ő engedélyük kell ahhoz, hogy bárki bármit is építsen oda. Mivel jelentős méretű a tó, a biztosító érveit is figyelembe kell venniük. A lakásszövetkezet egyébként nem kommentálta Kevin állítását, miszerint a tó kockázatot jelentene a betörőkre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!