Internetes petíció

2020.01.13. 19:05

Új-Zélandra telepíthetik a koalákat

Ausztráliában „gyakorlatilag már nincs esélyük a fennmaradásra” az apokaliptikus méretű bozóttüzek miatt.

A koala egy fán ücsörgött, körülöttük minden elpusztult

Forrás: beaudeserttimes.com.au

Fotó: Derek Finch

Aláírásgyűjtés indult Új-Zélandon annak érdekében, hogy telepítsék be a szigetországba a koalákat, amelyeknek Ausztráliában gyakorlatilag már nincs esélyük a fennmaradásra az apokaliptikus méretű bozóttüzek miatt.

Az internetes petíció amelyet hétfő délig 7 és fél ezren írtak alá hangsúlyozza, hogy Új-Zélandon 30 ezer hektárnyi eukaliptuszliget van, amely kiváló életteret kínál az erszényes növényevő állatnak, Ausztrália egyik jelképének.

A koalák majdnem kizárólag az eukaliptuszfák levelével táplálkoznak, így nem jelentenek veszélyt a Új-Zéland ökológiai rendszerére hangsúlyozzák az aláírásgyűjtés szervezői.

Jacinda Ardern miniszterelnök a kormány első reagálásában elutasította, hogy adjanak menedéket az ausztráliai erdőtüzek által megtizedelt koaláknak.

Egy kormányszóvivő azt mondta,

Új-Zéland célja Ausztráliát segíteni a tüzek megfékezésében annak érdekében, hogy a veszélyben lévő fajok, köztük a koalák természetes élőhelyükön maradhassanak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!