Járvány

2020.04.08. 10:46

Új-Zélandon a húsvéti nyúl és a fogtündér is „munkában marad”

A hírt Jacinda Ardern miniszterelnök asszony sajtótájékoztatóján erősítette meg.

Forrás: Shutterstock

A húsvéti nyúl és a fogtündér a járványhelyzt miatti új-zélandi korlátozások és bezárások ellenére továbbra is „dolgozik” – közölte Jacinda Ardern miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján.

Az országban most csak az egészségügyi és az alapvető létfenntartást szolgáló munkahelyek működnek, a korlátozásokkal és más intézkedésekkel a vírus okozta Covid-19 betegség terjedését akarja megállítani az ország. Ardern elmondta, hogy

sok gyerek aggódik amiatt, „dolgozhat-e” a korlátozások idején a húsvéti nyúl és a fogtündér.

Arra kérte a gyerekeket, értsék meg, a húsvéti nyúl nem biztos, hogy idén eljut minden házba, ezért alternatív tojásvadászatot javasolt nekik. „Ha olyan házban laktok, ahol az ablakban plüssmedve ül, rajzolhattok húsvéti tojást és odatehetitek az ablakba azt is, hogy segítsetek a többi gyereknek a tojásvadászatban, hátha hozzájuk nem ér el a nyuszi” – tette hozzá.

Az új-zélandiak azzal teszik elviselhetőbbé a bezártság napjait, hogy több tízezren plüssmedvéket tettek az ablakaikba. A mozgalom ötletét egy 1989-ben megjelent, We're Going on a Bear Hunt (Megyünk medvére vadászni) című mesekönyv adta.

Arra buzdítják egymást az új-zélandiak, hogy tegyenek plüssállatokat vagy játékokat az utcáról jól látható helyre az ablakukban, hogy az otthon maradt szülők és gyerekek a környékbeli utcákon sétálva felfedezhessék őket.

Az országban eddig több mint 27 ezer család helyezte el „medvéjét” egy erre a célra tervezett térképen, a weboldalt több mint 120 ezren keresték fel. Jacinda Ardern megerősítette, hivatalos rezidenciája ablakába ő is kitett egy mackót.

Új-Zélandon március 26-án kezdődött a kijárási korlátozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!