árverés

2020.02.24. 23:37

Több mint 18 ezer fontért kelt el a világ legdrágább pásztorkutyája

Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön.

A világ legdrágább pásztorkutyája lett egy angliai border collie, amely 18,9 ezer fontért (hétmillió forint) kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen – adta hírül a BBC News.

A két és fél éves Megant Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre, aki pásztorkutyák tenyésztésével és képzésével foglalkozik. Gray saját korábbi rekordját döntötte meg, tavaly egy hasonló kutyát 15 ezer fontért adott el.

A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek.

Megan az északkelet-angliai mezőkön terelgetett juhokat, ám most az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.

Emma Gray a pénteken tartott aukció után elmondta, hogy ellenőriznie kellett az árat. „Fel kellett hívnom őket, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó és nem csupán álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, majd megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá.

Megan számos nagyon jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és nagyon lenyűgöző vérvonala van – emelte ki.

„Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön. Ha mások lennének a körülmények, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, ezért döntenem kellett az eladásáról” – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!