leginkább éjjel

2021.07.05. 14:58

Több megyében és településen is folytatódik a szúnyogirtás

A július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani, ezeket a következő napokban pótolják.

Nagykanizsa, 2020. augusztus 14. Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A héten 14 megye 276 településén, 76 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítés – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Elmaradt munkálatokat pótolnak a mosonmagyaróvári, a győri, a Csepel-szigeti, a szolnoki régióban és a dunaújvárosi régió egy részén, valamint a főváros két kerületében. Ezen kívül Komárom térségében, a Tisza-tónál, a Dráva mentén, valamint Békés és Csongrád megye számos településén lehet majd szúnyoggyérítést végző járművekkel találkozni – tartalmazza a közlemény.

A permetezés pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem weboldalán – tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy az elmúlt héten 110 ezer hektáron, szintén 14 megyében folyt a védekezés. Ugyanakkor a július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani; ezeket a következő napokban pótolják.

A kifejlett szúnyogok ellen használt irtószer emberekre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt. Az alkalmazott dózis a legtöbb rovarra, így a méhfélékre és azokra a rovarokra sincs káros hatással, amelyek a madarak legfőbb táplálékát jelentik.

A permetezést az esti, éjszakai órákban végzik, a hatóanyag néhány óra alatt lebomlik – közölte az OKF.

Borítókép: Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!