Guinness-rekord

2019.12.28. 18:47

Nem fogja kitalálni, miből készítették el Tutanhamon halotti maszkjának mását

Több mint hétezer műanyag kávéscsésze kellett hozzá.

Gíza, 2019. december 28. Tutanhamon egyiptomi fáraó halotti maszkjának 7260 darab mûanyag kávéscsészébõl készült mása a gízai Nagy Egyiptomi Múzeum elõtt 2019. december 28-án. A fekete és tejes kávéval, valamint a tejjel töltött poharakból készült, mozaikszerû óriáskép a Tutanhamon maszkjáról készült legjobb alkotásként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. MTI/EPA/Mohamed Hosszam

Fotó: Mohamed Hosszam

Hétezer-kétszázhatvan műanyag kávéscsészéből készítették el Tutanhamon egyiptomi fáraó halotti maszkjának mását a gízai Nagy Egyiptomi Múzeum előtt.

A fekete és tejes kávéval, valamint a tejjel töltött poharakból készült, mozaikszerű óriáskép a Tutanhamon maszkjáról készült legjobb alkotásként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A mozaikszerű óriáskép bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe
Fotó: Mohamed Hosszam / MTI/EPA

Borítókép: Tutanhamon egyiptomi fáraó halotti maszkjának 7260 darab műanyag kávéscsészéből készült mása a gízai Nagy Egyiptomi Múzeum előtt 2019. december 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!