ez az első eset

2020.11.16. 09:43

Medvét gázolt el egy repülőgép Alaszkában

A nőstény medve elpusztult, a Boeing 737-700-es repülőgép megrongálódott a szombat esti balesetben – közölték vasárnap a helyi hatóságok. Az utasok és a személyzet tagjai közül senki sem sérült meg.

Forrás: Shutterstock

Barnamedvét gázolt halálra leszállás közben egy repülőgép az alaszkai Yakutat repülőterén.

Az anyamedve kétéves kölykével együtt bóklászott a leszállópályán, de a medvebocsnak nem esett baja.

A repülőtér 10 perccel az Alaska Airlines járatának érkezése előtt tisztította meg a leszállópályát, amelyen nem észlelték vadon élő állat nyomán. A repülőgép pilótái már a földön, lassítás közben vették észre a gép előtt átszaladó medvéket.

A gép orra még nem érte el az állatokat, a kapitány azonban egy becsapódást észlelt a repülőgép bal oldalán, amikor áthaladtak a medvék fölött.

A halálra gázolt anyamedve tetemét a leszállópálya közepétől hat méterre találták meg, a repülőgépnek a baloldali hajtóműve sérült meg. A javítás több napot vesz igénybe a légitársaság szerint.

Az alaszkai repülőtereken már korábban is előfordult, hogy repülőgépek szarvassal, karibuval, lúddal vagy más vadon élő állattal ütköztek, de ez az első eset, hogy medvét gázoltak el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!