hamar elfárad

2020.03.27. 12:54

Már fel tud ülni a múzeum kilátójáról a mélybe dobott kisfiú

Már fel tud ülni az a francia kisfiú, akit egy mentálisan zavart angol fiatal ledobott tavaly nyáron a londoni Tate Modern múzeum 10. emeleten lévő kilátóteraszáról.

Police, paramedics and fire crews are seen outside the Tate Modern gallery in London on August 4, 2019 after it was put on lock down and evacuated after an incident involving a child falling from height and being airlifted to hospital. - London's Tate Modern gallery was evacuated on Sunday after a child fell "from a height" and was airlifted to hospital. A teenager was arrested over the incident, police said, without giving any details of the child's condition. (Photo by Daniel SORABJI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel SORABJI

Az esemény idején hatéves fiú, aki szüleivel érkezett vakációra Londonba, hihetetlen szerencsével túlélte az ötemeletnyi zuhanást, de életveszélyesen megsérült. Gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, és vérzés alakult ki az agyában.

A mozgás- és észlelőképességét elvesztő gyermek állapotának javulásáról szülei számoltak be a család megsegítésére életre hívott brit honlapon, ahol eddig 223 ezer euró gyűlt össze.

A beszámoló szerint a kisfiú állapota „lassan, de biztosan” javulóban van, a gyermeknek már van elég ereje ahhoz, hogy fűzője nélkül is hosszabban egyenesen üljön székében.

Már meg tud enni minden puha ételt, sőt jobb kezével képes használni a kanalat.

Egyre többet és érthetőbben beszél. Mindazonáltal már a legkisebb erőfeszítéstől is gyorsan kimerül, a kórházi kezelése pedig nehezebbé vált a koronavírus-járvány és a megfékezésére tett rendszabályok miatt.

A bűntény idején 17 éves brit kamasz, a most gyilkossági kísérlettel vádolt Jonty Bravery egy decemberi bírósági tárgyaláson beismerte tettét, elismerte, hogy

ölni akart, mert úgymond be akart kerülni a televízióba.

A brit sajtó értesülései szerint mentális problémákkal küzd és a tett idején intézetben lakott. Ügyében még nem hoztak ítéletet.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 2018-ban 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.

Borítókép: Küzdenek a mélybe dobott kisfiú életéért 2019. augusztus 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!