Járvány

2020.03.23. 15:14

Már a vakvezető kutyák is otthonról dolgoznak

Néha azért a csendesebb utcákban gyakorolhatnak.

Miskolc, 2020. március 21. Királyné Barkóczi Emese, a Baráthegyi Vakvezetõ Kutyaiskola kutyakiképzõje fertõtlenítõkendõvel törli Milka nevû kutyáját séta után Miskolcon 2020. március 21-én. A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve fertõtlenítõ törlõkendõvel áttörölni az állat szõrét, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni. MTI/Vajda János

Forrás: MTI / Vajda János

Fotó: Vajda János

A koronavírus-járvány miatt a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola is átalakította munkarendjét. Immár minden kollégájuk, így a kiképzőik is otthonról, home office-ban dolgoznak – írja a Bors.

A karantén ideje alatt a kutyakiképzők is kerülik a forgalmas helyeket, például a plázákat, a tömegközlekedést, a mozikat, a csendesebb utcákban és otthon gyakorolnak.

Sok feladat van a kiképzés során, főleg a kezdő kutyáknál, amihez nem szükséges zsúfolt helyekre látogatni – mondta Komondi Piroska, az alapítvány szakmai vezetője.

Királyné Barkóczi Emese, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kutyakiképzője fertőtlenítőkendővel törli Müzli nevû kutyáját séta után Miskolcon 2020. március 21-én.
Fotó: MTI / Vajda János

 

Itt pedig Milkát tisztogatja
Fotó: MTI / Vajda János

Alapvető feladatok az akadályok kerülése, a szintkülönbségek jelzése, a lépcsőkön való közlekedés, aminek gyakorlására egy csendes utcában vagy kertben, de akár a lakásban is van le­hetőség a karantén ideje alatt.

Kiképzőink nagyon figyelnek arra, hogy egészségesek maradjanak, ez a saját érdekük elsősorban, de amiatt is fontos, hogy ne essenek ki a munkából, mert a látássérült igénylőink számítanak a kutyáinkra – tette hozzá Komondi Piroska.

Müzli lábát is meg kell törölni
Fotó: MTI / Vajda János

A kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, viszont a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert az nincs kizárva, hogy a bundájukról átviheti magára az ember a vírust.

Minden utcai séta, közösségben tartózkodás után hazaérve töröljük át a szőrüket fertőtlenítős törlőkendővel, és a mancsukat mossuk meg szappanos vízzel! Ne simogassuk egymás kutyáját, és annak sem most van itt az ideje, hogy összepusziljuk az ebet

– figyelmeztet a szakember.

Borítókép: Királyné Barkóczi Emese, a Baráthegyi Vakvezetõ Kutyaiskola kutyakiképzõje fertõtlenítõkendõvel törli Milka nevû kutyáját séta után Miskolcon 2020. március 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!