Vadászati világkiállítás

2021.10.03. 07:39

Ma rendezik a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjét

Délelőtt 11 órától kezdődik a Hungexpo D pavilonjában a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntője. A versenyt Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitja meg, a díjakat pedig Kovács Zoltán kormánybiztos adja át – közölték a szervezők.

Budapest, 2021. október 2. Látogatók érkeznek az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra a budapesti Hungexpón 2021. október 2-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Ugyanitt 13.30-tól tacskó mesterkurzust, majd 14 órától jagd terrier és welsh terrier mesterkurzust tartanak.

Szintén a D pavilonban, a Vadász talk show színpadán 15.30-tól Kemény Dénes, a világkiállítás nagykövete, válogatott vízilabdázó, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, állatorvos lesz a vendég, akivel Kókai Márton, a Nimród Vadászújság szerkesztője beszélget.

Ezt követően 16 órától a Tüskevár színpadi adaptációját mutatják be, 17 órától pedig Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt szórakoztatja az érdeklődőket.

Az A pavilon nagyszínpadán a World Conservation Forum részeként 13 órától Kovács Lázár séf tart előadást a vadgasztronómiáról, a moderátor Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója.

Ezután 14 órától Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője és Nobilis Ágoston, a Csoroszlya Farm biogazdaság vezetője angol nyelven tart előadást az ökológiai gazdálkodásról.

A beszélgetések sorát 16 órától Várkonyi Gábor autópiaci szakértő és Czikora Tamás csoportszintű mobilitás vezető A mobilitás jövője című előadása zárja, a moderátor Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletágának vezetője.

A Kincsem Parkban Solymász tematikus napot tartanak. Délelőtt 10.30-tól lovas-, agarász-, elöltöltő fegyveres-, solymász- és vadászíjász-bemutató várja a látogatókat.

Közölték: az E pavilonban a záró napjához érkezik a vadászat, a horgászat és a természetjárás kedvelőit célzó FeHoVa PLUSZ kereskedelmi vásár, amit idén az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon rendeznek meg.

Borítókép: látogatók érkeznek az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra a budapesti Hungexpón 2021. október 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!