a legrosszabbkor

2019.09.26. 08:36

Lemerült a Tesla, meglógott a bűnöző (videó)

A kaliforniai rendőrség teszteli az elektromos autók használatát, amelyek néha váratlan helyzeteket okoznak.

Forrás: Shutterstock

Alig pár hónapja, hogy a rendőrség a Tesla S85 modelleket megkapta tesztelésre, máris belefutnak kellemetlen helyzetekbe emiatt.

Legutóbb Santa Clara-ban akartak elfogni egy gyanúsítottat, üldözőbe is vették, csakhogy a Tesla lemerült.

„Egyelőre nem derült ki, hogy a 2014-es Tesla S 85 modell miért nem volt teljesen feltöltve és miért fogyott ki egy ilyen rossz pillanatban” – fogalmazott a Fremont-i Rendőrség szóvivője, Genf Bosques. „Sajnos ez időről időre megtörténik, főleg olyankor, ha egy rendőr visszatér az állomásra, hogy jelentést készítsen, és utána nem megy vissza az utcára” – mondta a CNN-nek.

„Ráeszméltem, hogy mindössze hat mérföldre elegendő töltöttségű akkumulátorom van, és így egy pillanat alatt szem elől veszíthetem a gyanúsítottat” – mondta a Teslát vezető rendőr az eset után.

Végül rádión segítséget kért, kollégái folytatták az üldözést. A hajsza 10 percig tartott, de a bűnözőnek sikerült meglógnia.

A gyanúsított autóját San Jose-ban találták meg később.

A Fremont-i Rendőrség jelenleg 6 hónapos kísérleti programban teszteli a Teslákat.

„Az általános iránymutatás az, hogy az autónak legalább a műszak elején félig tele kell lennie” – mondta Bosques, aki szerint a történtek nem változtatnak azon terveken, hogy a rendőrség elektromos autókat használjon.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!