vadállat

2020.10.17. 17:53

Lelőttek Japánban egy medvét, amely megsebesített négy embert

Lelőttek Japánban egy örvös medvét, amely pénteken Hakuszan városban megsebesített négy embert és megrongált egy rendőrautót.

Az 1,3 méteres és több mint 100 kilós medve előbb egy 95 éves férfinak és egy 63 éves nőnek okozott súlyos sérüléseket a szigetország középső részén fekvő Isikava kormányzóságban, majd két vadász szenvedett tőle könnyebb sérülést.

Amikor a rendőrök ráakadtak, a ragadozó hátulról nekiment az autójuknak, és karmaival feltépte annak egyik gumiabroncsát.

Az incidens Hakuszan város külterületén, falusias környéken, de a vadon élő medvéknek otthont adó hegyektől távol történt. Már kora reggel jelezték helyi lakosok a rendőrségnek, hogy egy örvös medve ólálkodik az egyik bevásárlóközpont környékén.

A vadállat végül bemenekült egy lakóházba, ahol vadászok lelőtték.

Isikava prefektúrában épp a múlt héten emelték 10 éve először a legmagasabb szintre a medveriadót, miután többen is medvét láttak lakott településeken vagy azok közelében.

Honsú japán főszigeten, amelyen Isikava is található, az örvös medve (ázsiai fekete medve) az egyetlen vadon élő medvefaj. A nagyobb testű barnamedve az északi Hokkaido szigetén fordul elő.

A hét elején emelt szintű medveriadót rendeltek el Niigata kormányzóságban is, miután a kórházban belehalt medvetámadásban szerzett sérüléseibe egy mezőn dolgozó idős asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!