Egyperces

2015.10.22. 09:50

Lagzi Lajcsi előzetesben marad

Három hónappal meghosszabbították Galambos Lajos és társa előzetes letartóztatását. A döntés nem jogerős.

MTI

Három hónappal meghosszabbította a lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajos zenész és társa előzetes letartóztatását az illetékes járási ügyészség indítványára csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság nyomozási bírája - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

[namelink name="Gyugyi Csilla"] tájékoztatása szerint a mostani, nem jogerős döntés alapján mindkét gyanúsítottnak legalább 2016. január 24-éig előzetesben kell maradnia.

A járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész és két társa (közöttük a zenész felesége) előzetes letartóztatását, majd fellebbezésük nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Az ügyben érintett Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, illetve a csütörtöki, nem jogerős határozat szerint maradnak is január 24-éig.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Korábban írtuk

Ha a bíróság csütörtökön helyt ad az ügyészség indítványának, akkor [namelink name="Galambos Lajos"] a karácsonyt és a szilvesztert is előzetesben töltheti majd - írja a Bors.

A lap ugyanis megtudta, a nyomozást felügyelő ügyészség a zenész előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta. Ráadásul – az ilyenkor szokásos hatvan helyett – kilencven nap pluszt kérnek a bíróságtól.

A Bors megkeresésére Lajcsi ügyvédje, dr. Berényi András röviden reagált a lap értesülé­seire, válasza pedig megerősíti, a zenészt rács mögött látnák az idei fűtésszezon nagyobbik része alatt.

– A védelem ezt az ügyészi indítványt majd a saját indítványában kívánja kommentálni – mondta az ügyvéd.

A Bors úgy tudja, az ügyészség további tanúkihallgatásokra és nyomozati cselekményekre hivatkozva akarja meghosszabbítatni az előzetes fogva tartást.

A lap más forrásból megtudta, Lajcsi most már nagyon nehezen viseli a közel egy hónapja tartó fogságot.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!